default_mobilelogo
user_mobilesplash

Facebook

Her kan du oppleve oss

No events
Da var det på tide med en liten oppdatering fra denne kanten igjen. Siden sist har korpset overstått litt av hvert, det vil blant annet si spilling i St.Johannes på julaften, i tillegg til to store dugnader som dirigentkorps for studentene på UIS og en varetelling på Motehuset. Parallelt med disse aktivitetene har vi hele tiden jobbet hardt frem mot Norgesmesterskapet i Bergen som jo var det neste målet på sesongplanen i februar. Og hvilket NM det ble.

Korpset har som kjent tidligere vært gjennom en kvalifiseringsprosess hvor målet om å rykke opp i 1.divisjon igjen dessverre ikke kunne innfris. Den eneste gjenværende sjansen til å rykke opp i år var da å faktisk spille seg opp på «naturlig vis», det vil si å utkonkurrere de 12 andre korpsene i samme divisjon. Skulle dette gå var vi avhengige av å ha en god progresjon fra øvelse til øvelse, med hard jobbing fra vær enkeltmusikant både hjemme og på NM-seminaret helgen før avreise. Ettersom datoen for den store dagen nærmet seg kunne korpset merke at det var forberedt, det tekniske begynte å sitte og dirigent Jakob V. Larsen kunne i større og større grad fokusere på musisering av stykket, Paganini Variations, finpusse på små detaljer og få frem sjelen i musikken. 
 
Gjallarhorn hadde sin siste øvelse på Åsen torsdag 5.februar kl 16.30-17.30, og tok derfra bussen opp til Bergen hvor det hele skulle skje. Kl 07.30 fredags morgen den 6.februar møtes noen spente musikanter til øvelse i kjelleren på hotell Neptun. Her skal det bare varmes opp og få igang sirkulasjonen i leppene, for musikken har vi kontroll på. Videre bærer det mot Grieghallen. Kl 09.40 blir vi ropt opp av vertene om at vi må gjøre oss klare til oppvarming. Vi spiller noen hymner og kjenner oss klare. Kl 10.10 står vi på scenen i den prektige Griegsalen, og faktisk ganske mange har komt for å høre på oss denne fredags morgen. Det er oppmuntrende! Dirigenten blir ønsket velkommen inn og så er vi igang! Korpset virker til å ha en ro og et overskudd som bærer oss gjennom de 13 variasjonene med overbevisning og selvtillit. Når vi er ferdige får vi varme tilbakemeldinger fra publikumet, og de fleste får følelsen av at det har gått bra. Det går 1,5 dag før vi får vite resultatene. Alle er kjempespente. 2.divisjonen er tøff å konkurrere i, det er mange flinke korps som også har muligheten til å ta pall-plass. Alle samles på lørdagen på et av hotellrommene og streamer premieutdelingen live på en i-pad. Vi kommer til vår divisjon og det første vi får høre er at tubarekken i Gjallarhorn har vunnet gruppeprisen. Vi rekker å juble i et lite øyeblikk, til vi innser at vi må være stille for at vi skal få med oss plasseringene. Vi kommer til midten av divisjonen og har enda ikke blitt ropt opp. Spenningen stiger hos de fleste i rommet, vi begynner å kjenne på at vi kanskje har en sjanse. 3.plass blir ropt opp, det er ikke oss. Hurra, opprykket er garantert, og vi har allerede oppnådd en seier. Trippeljubel utløses i det «….1.plassen går til….MUSIKKORPSET GJALLARHORN». Her er det tårer, roping, gledeshyl og alle lyder om en annen. Dommerne har kåret oss til vinnere av divisjonen, og dermed gitt korpset muligheten til å vise seg i 1.divisjon igjen. For en lettelse. Vi fikk i tillegg gleden av å bevitne Stavanger Brass Bands seier i elitedivisjonen, noe som også var veldig gledelig og absolutt fortjent! Gratulerer!

 
Korpset har hatt en tøff sesong med mye aktivitet på planen, noe som har kostet mye for de fleste, men det er ikke tvil om at det har gitt bandet en musikalsk progresjon som kanskje ikke ville vært den samme med et lavere intensitetsnivå. 
 
Første onsdag etter hjemkomst fra Bergen ble det holdt årsmøte hvor nytt styre og musikkutvalg har blitt valgt, hvor begge organer nå er klare og motiverte til å drive korpset videre. Neste begivenhet på planen er Danmarkstur helgen 12.-15.mars, hvor vi skal spille i konkurransen "Silkeblæs" som holder til i byen Silkeborg. Denne konkurransen legger opp til en del kunstneriske og kreative utforminger så det blir spennende hva vi kommer frem til. 

Styret ønsker takke alle fantastiske og engasjerte musikanter i Gjallarhorn for en formidabel innsats i sesongen så langt, dere er supergode! 

 
 
 

Musikkorpset Gjallarhorn Org.nr: 976 212 541
P.B 605 NMF Korps nr: 958
4003 Stavanger Kontonr: 3201.30.99560