default_mobilelogo

Musikkorpset Gjallarhorn i gang med "Overture" i Fartein Valen. Foto: Eirik Lund

Så var Siddis Brass over for denne gang og Gjallarhorn heiste flagget til topps for andre år på rad i 1.divisjon. Kan tro rommet var fullt med hurrarop og gledestårer da resultatene ble lest opp lørdags kveld!! Korpset har jobbet jevnt og trutt siden oppstartseminaret i høst, og det er alltid fantastisk kjekt når man kan krone en krevende oppkjøring med et så bra resultat!

Som alle vet er det mye som kan skje i korpskonkurranser. Her finnes ingen reservebenk, og alle som en må yte sitt for at vi skal lykkes som et lag. Og det gjorde vi. Etter selve fremførelsen i Fartein Valen var vi generelt godt fornøyde med innsatsen. Tilbakemeldingene fra publikum var veldig gode, og dette alene gjorde alt arbeidet verdt det. "Bra spilt, og veldig kjekt å høre på", lød flere av kommentarene vi fikk. Da må vi jo ha gjort noe riktig. Noe av det korpset har hatt stort fokus på er nettopp det å spille musikk for publikum, at vi kan gi andre en god opplevelse av å høre på. For er det ikke det det handler om? Musikken.

For hva er vel vitsen hvis det hele bare skal handle om poeng og plasseringer? Det får om ikke annet heller havne i andre rekke. Vi håper og tror at vi har rørt noe hos publikum og er selvfølgelig utrolig glade for at også dommerne er enige med oss. I tillegg til seieren fikk vi beste poengsum totalt i konkurransen, med 10 poeng for program og 97 for spilling, veldig kjekt!

Rune Gundersen skal også ha tusen takk for et flott første halvår som dirigent for korpset med sitt gode humør og konstruktive arbeid. Et veldig godt samarbeid som vi ser frem til å ta videre del i.

Vi vil også gratulere Eikanger Bjørsvik Musikklag for en flott fremførelse og seier i elite-divisjonen og ikke minst det samme til våre kjære naboer Stavanger Brass Band med en flott 3.plass. Tusen takk til Siddis Brass-komitéen for et, igjen, supert arrangement - vi gleder oss allerede til neste år!

Fremover har Gjallarhorn flere prosjekter på programmet. Før jul skal vi være direksjonskorps for dirigentstudentene ved UiS og begynner allerede forberedelsene til dette førstkommende onsdag. Så er det jo vår faste julekonsert i St.Johannes på julaften hvor vi håper at flere ønsker å ta turen.

Takk for alle gratulasjoner og fine ord til dere som har fulgt oss på Siddis. Vi er så glade og takknemlige!


Stay tuned!
Så var indianersommeren endelig over for denne gang, og nå er det tid for høststorm, nakne trær, stilling av klokka, og Siddis brass. Det er fremdeles noen dager igjen, og her i Gjallarhorn begynner vi å bli klare. Denne helga har vi som vanlig hatt seminar, og mye begynner å komme på plass, både av noter, ambis, sceneshow og nerver. Helga ble avsluttet med en forrykende konsert i Riska kirke, sammen med Riska, og Gjesdal Brass. Onsdagskonserten kom der den pleier, og vi fikk nok et forsøk på å teste nervene foran et kresent publikum. Nå er det bare ventetid (og to øvelser) igjen, så sitter vi klare på scenen i Fartein Valen lørdag klokka 11:10. Vi håper alle vil komme og høre på hva vi har å vise fram i år. Programmet byr på storslåtte fanfarer, tårevåte øyne, kriblende danseføtter og mye mer. Vi gleder oss! 
 
Sommer

Gjallarhorn har tatt sommerferie, men vi finner det likevel på sin plass å rette en liten opperksomhet til våre avtroppende og nye medlemmer.

Vi mister dessverre 5 medlemmer til høsten:
Pia Tviberg (solotrombone)
Sindre Sættem (2.bariton)
Jan Kolstad (ess-tuba)
Owe Kenneth (solokornett)
Marius Hartvigsen Rambjørg (slagverk)

Vi vil takke dere alle for deres gode innsats og flotte bidrag. Både musikalsk og sosialt i korpset har hver og en av dere blitt satt stor pris på, og vi ønsker dere lykke til videre!


Av nye medlemmer er det en glede å kunne ønske velkommen til:
Mattias Milde Amland (Solokornett)
Siri Møller-Holst (repiano)
Marius Johansson (2.bariton)
Einar Mæland (ess-tuba)
Mats Urdahl-Aasen (solotrombone)

Dette blir bra!

Det er også en glede å meddele at Gjallarhorn har fått ny fast-dirigent. Rune Gundersen trer inn fra høsten av, og skal lede korpset gjennom en spennende sesong med forhåpentligvis mange musikalske høydepunkter. Vi gleder oss!

Med det ønsker vi dere alle en strålende sommer og håper dere følger med oss videre!
Vi er godt i gang med sesongen, det faste oppstartsseminaret på Bolten i Lysebotn ble gjennomført i slutten av august, og vi har allerede hatt vår første huskonsert hvor responsen fra de ca 50 fremmøtte var strålende.

Vi møter sesongen 16/17 med en del nye øyne, samt med ny dirigent. Fjorårssesongen opererte vi med rene prosjekt-dirigenter, men nå har Rune Gundersen tatt over pinnen som vår faste dirigent. Vi er spente på å se hva han kan få til, og vi synes allerede at korpset låter bra!

Noen nye medlemmer har vi også fått med. Mads, på trombone, Marius på baryton, Einar på tuba, Mattias og Siri på kornett. Vi ønsker alle velkommen, og satser på at dere alle vil trives i Gjallarhorn.

Nå er vi allerede kommet til slutten av september, og nesa vendes tradisjon tro mot Siddis Brass. Korpset stiller igjen i 1. divisjon, og satser på å gjøre en god profil i forsøket på å forsvare fjorårets plassering. Gjallarhorn gikk nemlig seirende ut av Siddis i 2015, så årets mål kan ikke være annet enn at vi skal hevde oss i toppen. Det tror vi alle er mulig, og hvis vi kan opprettholde de siste års arbeidsinnsats og gode stemning burde man kunne treffe en godt fornøyd Gjallarhorngjeng på Brass Night den 5. november.

Signe mottar pokalen vår på premieutdelingen.

Det var en superfornøyd (og litt sliten) gjeng som landet på Sola flyplass idag etter å ha vunnet Oslo Brassfestival, 1.divisjon, i helgen.

Det har vært både spennende og gøy å være med i en ny konkurranse, samtidig som det har vært uvant å ikke helt vite hva vi har i vente.