default_mobilelogo
user_mobilesplash

Facebook

Her kan du oppleve oss

No events


Onsdag 17. september fikk Gjallarhorn gleden av å ha besøk av den amerikanske tuba-virtuosen og pedagogen Rex Martin i forbindelse med hans Norgesbesøk samme uken. Øvelsen foregikk i lille konsertsal, tilhørende musikkonservatoriet i Stavanger, og korpset hadde en inspirerende, annerledes og ikke minst lærerik økt.

Blant annet fikk vi innføring i Martins metoder for hvordan man oppnår en åpen og fin klang både individuelt og ensemblemessig. Dette inkluderte øvelser som gikk på hvordan man på best mulig måte setter an tonene. Det var her snakk om den såkalte «tAAh»-ansatsen, hvor man sikter mot lyden slik den høres ut midt i tonen.

Anvendelse av luft var også noe vi jobbet en del med, og hvordan man bruker denne mest mulig effektivt - da det til syvende og sist er lufta som bestemmer styrken i musikken. Et annet gjennomgående punkt Martin drøftet under master-klassen var indre visualisering av det vi spiller. Man skulle blant annet se for seg den spilleren vi synes er best på våre respektive instrumenter og synge deler i musikken i hodet vårt for deretter å spille det fysisk på instrumentet. Trinnvis ledet han oss gjennom de ulike metodene med en choral som han hadde med, og bare etter andre gjennomgang kunne vi merke stor forskjell på både klang og intonasjon. Noe tid ble også brukt på kvalik-stykket «Circius» hvor korpsets faste dirigent Jacob V. Larsen dirigerte korpset gjennom, mens Martin stoppet underveis for å instruere.

Vi ønsker å takke Rex Martin for at han ønsket å ta turen innom Gjallarhorn denne septemberkvelden. Vi tar med oss alt vi lærte når vi nå retter fullt fokus på kvalik-innspillingen som skal være helgen 3.-5.oktober.

Musikkorpset Gjallarhorn Org.nr: 976 212 541
P.B 605 NMF Korps nr: 958
4003 Stavanger Kontonr: 3201.30.99560